Het is belangrijk om uw implantaten en prothese goed te verzorgen en uw mondhygiƫne op peil te houden.

Dagelijkse verzorging

Hygiëne en onderhoud

Nadat de implantaten geplaatst zijn en de prothese is aangemeten, is het heel belangrijk deze goed te verzorgen en uw mondhygiëne op peil te houden. Het is belangrijk het tandvlees rond de implantaten goed schoon te houden. Wij adviseren u om de dag na het implanteren voorzichtig te poetsen met een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop en een gewone tandpasta zonder fluor. Een kindertandenborstel of electrische tandenborstel is hiervoor heel geschikt. Dit dient u vervolgens tweemaal daags te doen. Het is raadzaam om uw mond regelmatig te laten controleren bij de mondhygiëniste. 


Klikgebit

Het eventuele staafje tussen de implantaten moet regelmatig worden schoongemaakt. Hiervoor kunt u het beste ragers, dit zijn kleine spiraalvormige borsteltjes, gebruiken. 

-----NEXTCOLUMN----- Jaarlijkse controle

Om in aanmerking te komen voor onze garantieregeling dient u na de behandeling jaarlijks gecontroleerd te worden door uw tandarts, tandprotheticus of mondhygiënist. Deze zal zo nodig ‘tandsteen’ op de implantaten verwijderen en controleren of uw algehele mondgezondheid op orde is. De eventuele mondhygiëne adviezen dienen steeds nauwgezet opgevolgd te worden. U kunt onze volledige garantieregeling en garantievoorwaarden vinden op onze website nkoi.nl. 

Goed poetsen en regelmatige controle van uw implantaten zijn belangrijk om uw implantaten in goede staat te houden, zodat u er (levens)lang plezier van zult hebben.