Met implantaten heeft u levenslang een perfecte basis voor blijvende, esthetisch fraaie tanden.

Kroon of brug

Weer een onbezorgde glimlach? Een implantaat biedt een blijvende oplossing

Wanneer de wortel (het fundament) van een natuurlijke tand of kies zodanig is verzwakt dat een goede restauratie van de kies of tand niet meer mogelijk is, dan is trekken van deze kies of tand de enige mogelijkheid.
Vroeger werd er voor gekozen de ruimte die daardoor ontstond niet op te vullen of werd een plaatje (een losse kunsttand) aangemeten. Ook werd er wel voor gekozen om middels een frameprothese (gedeeltelijk kunstgebit) of een brug (constructie tussen tanden) de ontbrekende kies of tand te vervangen. Deze oplossingen zijn esthetisch echter niet zo fraai en zijn in meer of mindere mate belastend voor het overgebleven gebit. Ze verminderen daarnaast uw kauwvermogen. 
 
Tegenwoordig kunt u kiezen voor het plaatsen van een nieuwe tand of kies met een kunstwortel voor een onbezorgde toekomst en een zekere lach. De kunstwortel noemen wij een implantaat. Met deze techniek heeft u levenslang een perfecte basis voor blijvende, esthetisch fraaie tanden. En daarvoor kunt u terecht bij één van onze vestigingen.  
-----NEXTCOLUMN-----

Wat zijn de voordelen van een kroon of brug op een implantaat?

  • Net zo goed kauwen als vroeger.
  • Maakt geen gebruik van gezonde tanden of kiezen.
  • Minder belastend voor het overgebleven gebit.
  • Een onbezorgde mooie lach.